Breaking News

8 Mayıs 2016 Pazar

Tüm Detaylarıyla Uzun Uçuşlarda Kabin Ekibi ve Pilotların Dinlenme Alanları

Tahmin edileceği üzere özellikle uzun süreli uçuşlarda pilotlar ve kabin ekibi de belirli bir süre dinlenmeye ihtiyaç duymaktadırlar. Bu sebepten dolayı geniş gövdeli olarak adlandırılan uçaklarda kabin ekibi ve pilotlar için özel olarak tasarlanmış dinlenme alanları bulunur. Bu alanları yolcular görememektedir. Genel olarak yolcu kompartımanın üzerinde yer alan ve merak edilen dinlenme alanları;

Dinlenme alanına erişim kapıları özel bir şifreyle korunmakta ve bu şifreyi girmeden kapılar açılamamaktadır.


Kokpit ve kabin ekibinin dinlenme alanları birbirlerinden tamamen ayrı bölgeler konumlandırılmaktadır. Genel olarak ön ve arkada yer almaktadırlar.


Dinlenme alanına erişebilmek için oldukça dar bir merdivenden yukarı doğru tırmanmak gerekmektedir. 


Genel olarak pilotların dinlenme alanları first class/business class yolcularının üst kısmında yer alır. İki pilota yetecek kadar alan bulunmaktadır.


B777-300er uçağından alınan görüntüden de görüleceği üzere her iki pilotun dinlenme alanları birbirinden ayrılmıştır. Pilotlar rahatlıkla kendi alanlarında dinlenebilmektedir.


B787'de hem pilot hem de kabin ekibinin dinlenme alanlarının diğer uçak tiplerine göre daha konforlu olduğu ise dikkatlerden kaçmıyor. 




B777'de kabin ekibi için ayrılmış uzun bir koridora ve birbirlerinden tamamen ayrı 8 yatağa sahip dinlenme alanı yer almaktadır.




B787'de kabin ekibi için ayrılan dinlenme alanına ait bir fotoğrafla yazımızı sonlandırırken ülkemiz başta olmak üzere dünya genelinde görev almakta olan tüm kabin memurları ve pilotlara güvenli ve keyifli uçuşlar dileriz.

Aircraft Technic

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Designed By Published.. Blogger Templates