Breaking News

10 Temmuz 2016 Pazar

Uçaklarda İklimlendirme Sisteminin Önemi (Air Conditioning System 1)

Günümüz modern yolcu uçakları ekonomik sebeplerden dolayı oldukça yüksek irtifalarda uçmaktadırlar. Fakat bilindiği üzere insanlar belirli çevre şartlarında yaşayabilmekte ve şartların uygunsuz olması insan sağlığına direk olarak olumsuz etki göstermektedir.

40.000 ft. Yükseklik ve -56 °C Sıcaklık

40.000 ft yükseklikte yaklaşık olarak hava sıcaklığı -56 derece olup bu değerlerde hava basıncı oldukça düşük ve insanların hayatta kalması için yeterli oksijen bulunmamaktadır. Bu sebepten dolayı uçak içerisinde hava şartlarının insanların yaşamına uygun bir hale getirilmesi gerekiyor. 

İklimlendirme sistemi kabin içerisinde insanların konforlu bir şekilde seyahat edebilmesi için hava basıncını ve sıcaklığını limitler içerisinde tutmaktadır.

Özet olarak, uçaklarda iklimlendirme sistemi havayı ısıtır ve soğutur. Ayrıca bu sistem yüksek irtifalarda kabini havalandırmakta ve basınçlandırmaktadır. 

İnsan sağlığı ve uçağın yapısal sağlamlığı için iklimlendirme sistemi son derece büyük bir önem taşımaktadır. 

Basınçlandırma Bölgeleri

  • Yolcu kompartımanının tamamı
  • Kokpit
  • Tüm kargo kompartımanı
  • Aviyonik kompartımanı

Sistemin önemini ele aldığımız bu küçük giriş yazısıyla birlikte önümüzdeki günlerde iklimlendirme sistemiyle ilgili olarak bilgilendirici yazılarımızı paylaşmaya başlıyoruz.  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Designed By Published.. Blogger Templates